Vegetariáni a zastánci zdravé stravy prominou, dneska to bude maso!
Pod tímto názvem se skrývá jedno z amerických jídel - mac´n´cheese. Takto ho zamaskovala a zmasakrovala moje babička, která má problém s cizími názvy. Pro ni bylo v Thajsku před 10 lety obrovské tiramisu, takže buďme rádi, mekenzí mohlo dopadnout i hůř. Sice jsem taky napoprvé měla problém s interpretací, když toto záhadné slovo padlo poprvé, ale teď už jsem mekenzí přijala do svého slovníku.
Jde o "zapečené nudle po americku", jednoduché a rychlé jídlo. Pokud tedy po mém vzoru nestrávíte skoro půlhodinu hledáním kukuřice v mrazáku. Za tento recept musím poděkovat Terce, která mě s ním seznámila a s níž jsem ho vařila dvakrát. Teď jsem ale před tímto úkolem stála sama. A jak jsem obstála?
Proč falešná? Protože jejím základem není maso. Má tady poněkud nesmělou náhradu v podobě párku, takže chápu, že některým z vás to může připadat jako hanobení gulášových pokrmů. Tento název mám ale zažitý, a tak se snažím signalizovat určitou "zfušovanost" zbytkem jména. Ať už se ale rozhodneme pro jakýkoli pojem, jde o docela jednoduchou (jak jinak, že, když to zvládnu i já) a rychlou záležitost. Ráda jí vždycky uvařím celý kotel, protože chutná i babce s dědou. Je to dobré řešení v případě, kdy si už večer chcete navařit na následující den, protože nejlíp chutná, když se uleží.
Než se pustím do nových receptů, svědomí mi nedovolí sem nedat své první jídlo - a snad jediné, které ovládám naprosto spolehlivě.
Zapékané palačinky mají několik naprosto nesporných výhod: