Článek Falešná gulášovka

Vložit nový komentář

Přihlášení
jméno:heslo:ze serveru:
vaše jméno:
vaše www: http://*
opište kód:

Pozn.: označená pole nejsou povinná. Odkaz na www bude zobrazen pod Vašim komentářem, pokud se jedná o odkaz na blog.

Komentáře k článku: Falešná gulášovka

15. 01. 2015 - 12:38

sargo: Jestli mohu otázečku... proč vlastně tu papriku nepřidáváš až po bujónu?

---
sargo.pise.cz

15. 01. 2015 - 12:47

tlapka: To je dobrý dotaz. Mamka mě to učila takhle, že prý se ta paprika líp vstřebá, dělám to tak automaticky. Zkusím po tom zapátrat! *pozor*

---
tlapka.pise.cz

15. 01. 2015 - 12:50

sargo: Jsem silná osobnost a tak sem NEDÁM ten vtip se štrůdlem.
Překvapila mě obava, že ta paprika zhořkne, to se mi totiž nikdy nestalo, ale vyloučit to nemůžu, zvlášť jestli ji mamina odněkud vozí - třeba prostě reaguje jinak. Dost často se to takhle dělá, aby maso chytlo lepší chuť, že se to šolíchá před zalitím, ale v tomhle případě si klidně ušetři práci s dávej dodatečně.
Úplně jsi mi připomněla mládí, tohle jsme doma tuším taky dělali

---
sargo.pise.cz

15. 01. 2015 - 13:32

tlapka: Jojo, mamka vozí zásoby přímo z Maďarska, má to říz. I česnek. Dodatečné přidání můžu taky zkusit. Mám pak ze sebe vždycky dobrý pocit, když ten kritický okamžik zvládnu, ale co, může mě hřát místo něj poznání.
Asi je to univerzální startovní recept.

---
tlapka.pise.cz

15. 01. 2015 - 18:22

chaostheory®pismenkuje.cz: já bych tomu ani "falešná" neříkala, prostě jde o jeden z upravených receptů jednoho jídla my třeba doma děláme segedínský guláš bez papriky (nemůžu ji), a taky tomu říkáme segedín člověk si jakékoli jídlo může upravit po svém. snad není recept, který bych vyzkoušela bez nějaké úpravy

---
chaostheory.pismenkuje.cz

21. 01. 2015 - 18:04

tlapka: To je pravda. Připomíná mi to, že v podstatě každý výrobce je monopolista, protože i když máme dvacet konkurenčních sýrů, tak každý z nich je vlastně jedinečný.

---
tlapka.pise.cz

18. 01. 2015 - 18:50

mujzivotselvisem: Neměla bych číst články o jídle. Dostala jsem na ni strašnou chuť!
Myslím, že nám něco takového dělávali ve škole. Chutnalo to úplně stejně jako klasická gulášovka. Já tam to maso ani nepotřebuju.

---
mujzivotselvisem.pise.cz

21. 01. 2015 - 18:04

tlapka: To jsem ráda, že nejsem sama. Guláše obecně nemusím, když už, tak bramborový... ten je taky bez masa.

---
tlapka.pise.cz

29. 01. 2015 - 20:06

untitled: Teda tlapko, co mi to děláš? Gulášovka s párkem byla a stále je mojí noční můrou. Pamatuji si, jak mě ji jednou donutila vychovatelka sníst a já ji po pár minutách vyhodila. To byla ostuda. Od té doby jsem ji odmítala jíst.
Teď si ji občas dám, ale po párku tam nesmí být ani stopa, jinak si vzpomenu na školní družinu a to není dobré...

---
untitled.pise.cz

29. 01. 2015 - 21:20

tlapka: Člověče, promiň, tohle vědět, tak to vymyslím jinak. Školní jídelny dokážou divy, mě to naštěstí na základce minulo, vařila mi babička, a na střední jsme z odporné gymplácké kuchyně prchali na sousední výtečnou ekonomku, ale stačili mě zmršit už ve školce - od svých čtyř let jsem nevzala do huby rybičkovou pomazánku a nehodlám ji vzít na milost!

---
tlapka.pise.cz