Článek Zapékané palačinky

Vložit nový komentář

Přihlášení
jméno:heslo:ze serveru:
vaše jméno:
vaše www: http://*
opište kód:

Pozn.: označená pole nejsou povinná. Odkaz na www bude zobrazen pod Vašim komentářem, pokud se jedná o odkaz na blog.

Komentáře k článku: Zapékané palačinky

03. 01. 2015 - 11:47

inkognito: Přiznávám, že udělat palačinky na slano by mě ani nenapadlo . Ale vypadá to výborně - a vzhledem k tomu, že sladkou variantu moc v oblibě nemám, tuhle určitě vyzkouším !

---
inkognito.pise.cz

03. 01. 2015 - 13:36

tlapka: Dej vědět, jak ti chutnalo!
Jak tak koukám na tvého avatara, asi tě už znám odjinud, je to možné?

---
tlapka.pise.cz

03. 01. 2015 - 15:57

inkognito: Je to možné, i pravděpodobné . Jenže ono původní místo muselo být bohužel vyměněno .

---
inkognito.pise.cz

03. 01. 2015 - 17:59

tlapka: Já si říkala, kde je dotyčné konec. Tak už to možná vím.

---
tlapka.pise.cz

04. 01. 2015 - 12:52

inkognito: Jsem pevně odhodlána tento blog už nepustit, ať to stojí co to stojí . Tak budu ráda, když se někdy zastavíš... .

---
inkognito.pise.cz

03. 01. 2015 - 12:09

untitled: No teda, to se svýma ubohoučkýma palačinkama s marmoškou se můžu jít vycpat. Ty tvoje vypadají skvěle! Jen se mi sbíhají sliny.

S tím závěrem jsi mi připomněla Pohlreicha jak imitoval Babicu v Ano, šéfe!: "A teď tam dejte cibuli a když nemáte cibuli, tak tam dejte maggi."

---
untitled.pise.cz

03. 01. 2015 - 13:34

tlapka: Palačinkový večírek to jistí, každý donese svoje a můžeme je vybuchat.
Babica, král alternativ.

---
tlapka.pise.cz

03. 01. 2015 - 12:16

rebarbora: Co se palačinek týče, jsem břídil Málokdy se totiž dokopu je dělat na jakoukoli variantu, protože to smažení mi připadá příliš zdlouhavé, a abych je po vší té práci a času prostátém u plotny ještě nějak dál zpracovávala? To by se mi asi nechtělo, u nás se vždycky radši sežerou ještě v průběhu smažení
Každopádně jestli nám někdy nějaké palačinky zbydou, docela ráda bych ten tvůj recept vyzkoušela - vypadá totiž mňámózně A pak že prý neumíš vařit

---
rebarbora.pise.cz

03. 01. 2015 - 13:38

tlapka: Je pravda, že to může být trochu zdlouhavé, hlavně při velkých kvantitách. Ale naši kdysi od někoho dostali "palačinkovač" a tam se mi zdá příprava mnohem rychlejší a navíc bez jediné kapky oleje... takže jednou za čas to podstoupím ráda.
Díky, snad se ti někdy poštěstí. Vařit opravdu neumím, tedy, rozlišuju mezi "umět vařit" a "umět uvařit jedno jídlo - zapékané palačinky".

---
tlapka.pise.cz

03. 01. 2015 - 14:55

protistadu: Palačinky na slano jsem tedy ještě nedělala a už vůbec by mě nenapadlo, udělat je zapékané . Nicméně vypadá to suprově , až jsem z toho dostala hlad . To bych snad taky zvládla bez větších problémů .

---
protistadu.pise.cz

03. 01. 2015 - 15:07

tlapka: To koukám, jak jsou slané palačinky neznámé, u nás jsou docela často i v různých stáncích. Určitě to zvládneš a dej vědět, jak ti chutnalo. Není na tom fakt nic těžkého. Ani ty palačinky se mi snad nikdy nepodařilo připálit.

---
tlapka.pise.cz

03. 01. 2015 - 17:48

damn-girl: Miluju palačinky a je jedno jestli jsou na sladko (nejlépe s nutelou) nebo na slano (dělám je se špenátem zapékané - posypané sýrem a polité rozšlehaným vajíčkem)), ale miluji je všechny! Recept vypadá moc dobře. Akorát tedy, nesnáším čerstvý hrášek, tak bych si ho nahradila třeba kukuřicí

---
damn-girl.pise.cz

03. 01. 2015 - 17:59

tlapka: Ano, ano, špenát nebo kukuřice, vše je povoleno. Kolik lidí, tolik variant!

---
tlapka.pise.cz

03. 01. 2015 - 19:12

mujzivotselvisem: Jupí! Konečně varianta palačinek pro ty z nás, kteří raději solí! Že mě to nikdy nenapadlo. Zítra se pustím do vaření.

---
mujzivotselvisem.pise.cz

03. 01. 2015 - 19:52

tlapka: Taky jsem na slané, sýry, to je moje. Držím palce a doufám, že ti bude chutnat.

---
tlapka.pise.cz

04. 01. 2015 - 08:16

smajlik23: Zajímalo by mě, co by na to řekl Láďa Hruška, zdalipak se to dá zapéct v mikrovlnce? Ne že bych byla líná udělat to v troubě, ale čas od času se mi stane, že mě můj drahý poctí svou návštěvou o čtvrt na 12 (v noci!!!) a je chudák hladový a promrzlý a u nás doma samozřejmě není nic teplého k snědku... Každopádně to určitě vyzkouším, protože můj milý nemusí amolety na sladko, já jo, takže mu to můžu takhle zpestřit. Díky za tip, Tlapko

---
smajlik23.pise.cz

04. 01. 2015 - 09:24

tlapka: Není zač. S mikrovlnkou nemám zkušenost, ale možná by to šlo. V podstatě palačinky jsou propečené, vnitřek se propéct nemusí, tam není nic, co by škodilo, hlavní je, aby se propeklo to syrové vejce v zálivce. Tak kdyby se ho nedalo moc, tak by to mikrovlnka mohla zvládnout, ale nevím, jak to bude chutnat.

---
tlapka.pise.cz

06. 01. 2015 - 18:51

boudicca: Mně přijde škoda ty palačinky zapékat, máme je ráda tak jak jsou, hezky s cukrem a marmeládou (nebo nutellou a šlehačkou, mhh). Ale podobným způsobem ráda zapékám těstoviny, prostě na ně nasypu co za zbytky lednice a špajzka dají + něco zeleniny, zaliju vajíčkem, trošku okořením a vděčné jídlo je na světě

---
boudicca.pise.cz

06. 01. 2015 - 19:43

tlapka: Sladká verze je taky fajn, ale poslední dobou jsem spíš na slané. Ale jak říkáš, zapékané těstoviny, hmmm, dala bych si. Nebo zapékané brambory.
Vděčné a hlavně stokrát jinak!

---
tlapka.pise.cz

06. 01. 2015 - 19:01

sayonara: Mám hlad...

---
sayonara.pise.cz

06. 01. 2015 - 19:43

tlapka: Jojo, nejen věděním a láskou živ jest člověk.

---
tlapka.pise.cz

06. 01. 2015 - 21:43

konackaelle: Mmmmm. Vypadá to pěkně. Zrovna dneska jsem dělala sestře palačinky a zbylo mi těsto, jenže je sladké, kdyby nebylo, tak bych ten recept vyzkoušela hned. Příště Vypadá to pěkně. Určitě to musí být dobrý i s nějakou zapečenou přílohou místo palačinek.
Taky si tak užíváš obracení palačinek ve vzduchu?

---
konackaelle.pise.cz

06. 01. 2015 - 21:49

tlapka: Snad ti bude chutnat.
Ve vzduchu? Já? Tys nikdy nečetla, jak to dopadá, když rozpohybuju nějaké těleso?
"Ačkoli palačinka nemá zrovna aerodynamický tvar, ladně přeplachtila půl kuchyně a zůstala viset na kohoutku horké vody u dřezu.
Zdroj: http://tlapka.pise.cz/41-teleshmejding-1-cast.html" Já nesmím!

---
tlapka.pise.cz

06. 01. 2015 - 21:55

konackaelle: Prvních pár pokusů u mě bylo katastrofických... Ten den, co jsem se to učila, jsem pak asi 2 hodiny uklízela kuchyň (včetně vytírání)
Jde jen o techniku pohybu ruky s pánví a taky o povrch pánve - já to dělám na keramice s trochou oleje, musí to "dostatečně klouzat"
Je to švanda.

---
konackaelle.pise.cz

06. 01. 2015 - 21:57

tlapka: Někdy to zkusím. Poslední dobou jsem smažila na palačinkovači (než jsem ho dostala pod stromek, nevěděla jsem, že takový krám existuje), na tom by to nešlo, ale až jednou zase sáhnu po pánvi, vzpomenu si na tebe.

---
tlapka.pise.cz

18. 07. 2015 - 21:40

nekra: Moc pěkný, na slano jsem si palačinky zatím nedělal. Palačinky jsou fajn, i když na těsto podle kuchařky (knihy) používám jiný poměr surovin. Někdy to zkrachovalo už v prvním kroku, kdy místo palačinek vznikl chuchvalec potrhaného těsta. Takže ono to tak jednoduché není; když se to potrhá, tak se to i blbě maže marmeládou, zarolovat to taky moc nejde, ale jíst se to ještě dá.

Jinak si o palačinkách myslím, že jsou variabilnější než pizza - jdou naslano i nasladko. A fakt jsi mne překvapila těma slanýma náplněma, představoval jsem si to spíš jako palačinky s tvarohem, takovou jednodušší verzi palačinkový žemlovky.

Ta zapékací miska na obrázku mi připadá jako plech. Čím se zapékací misky liší od plechu? Je to v nich rychlejc upečený (při stejný době a teplotě pečení)?

---
nekra.pise.cz

19. 07. 2015 - 10:20

tlapka: S porovnáním palačinek a pizzy máš pravdu, ale obecně jsou tahle kolečka z těsta všech typů skvělá. Ale vsadím se, že někde ve světě se určitě i ta pizza jí nasladko.
Rychlost upečení nemám z tohohle hlediska prozkoumanou, ale liší se hlavně tvarem a materiálem (zapékačky máme skleněné a keramické, plechy klasické). Misky jsou menší (ta na fotce je naše největší a je velká zhruba jako papír formátu A4) a hlubší než plech, takže se hodí právě na jídla jako je tohle - když potřebuješ něco přelít vejcem či jinou zálivkou, nasbírat z něčeho šťávu (která by se na velkém plechu roztekla v nizoučké vrstvě na velkou plochu), udělat vrstvené jídlo jako třeba lasagne...

---
tlapka.pise.cz

19. 07. 2015 - 15:07

nekra: Tak na lasagne máme pekáč bez uch, takový hlubší a možná teflonový Rozhodně bych tý nádobě ale neříkal "zapékací miska". Zatím mne to nepřesvědčilo, že zapékací miska je nutnost pro zapékání pokrmů - spíš mi to připadá jako luxusní udělátko "máme na to speciální nádobu". I když si nemyslím, že se tím chlubíš. Jen mi přijde, že zapékat se dá v pekáči a zapékací miska je "něco navíc".

---
nekra.pise.cz

19. 07. 2015 - 18:47

tlapka: My právě nemáme klasický pekáč. Tedy - někde hluboko v lince asi bude, ale nepoužívá se... Nezbytnost to určitě není a chlubit se jimi by mě ani nenapadlo, prostě jsem jen zvyklá na to, že je doma máme a používají se běžně. Na těch dvou keramických už to je dost vidět, mají toho hodně za sebou, ty skleněné mamka vyhrála v tombole na plese. Na to je expert, v životě nevyhrála nikde jinde nic, ale plesy jsou její teritorium.

---
tlapka.pise.cz