nekra: Moc pěkný, na slano jsem si palačinky zatím nedělal. Palačinky jsou fajn, i když na těsto podle kuchařky (knihy) používám jiný poměr surovin. Někdy to zkrachovalo už v prvním kroku, kdy místo palačinek vznikl chuchvalec potrhaného těsta. Takže ono to tak jednoduché není; když se to potrhá, tak se to i blbě maže marmeládou, zarolovat to taky moc nejde, ale jíst se to ještě dá.
Jinak si o palačinkách myslím, že jsou variabilnější než pizza - jdou naslano i nasladko. A fakt jsi mne překvapila těma slanýma náplněma, představoval jsem si to spíš jako palačinky s tvarohem, takovou jednodušší verzi palačinkový žemlovky.
Ta zapékací miska na obrázku mi připadá jako plech. Čím se zapékací misky liší od plechu? Je to v nich rychlejc upečený (při stejný době a teplotě pečení)?