anwiel: Jůůů, já česnešku miluju! *srdce* Hlavně musí být opravdu silná a taky tam musím mít spoustu sýra :)
tlapka: Jooo. Akorát vždycky vypadám jako retard, když se snažím jíst a sýr se natáhne až ke stropu. :D
boudicca: Párek s bujonem vyměnit za vajíčko a budu nadšená. S vývarem to mám stejně, není šance jej uchovat pro další kuchtění, protože vždycky záhadně zmizí samotný :D
zo: Česnečku mám moc ráda, i s vajíčkem, a se spoustou sýra, jenom ten párek si tam moc nedokážu představit :D. S tím sýrem je to pravda, je vážně hrózně nepraktickej, když chcete vypadat jako inteligentní lidská bytost, ale chutná tam TAK dobře *smich*.
---
zo.pise.cz
tlapka: Lepší než párek je šunka na kostičky, ale tu si málokdy vzpomenu koupit. :D
Přesně. Jako prase, ale šťastně papající. Akorát v restauraci se snažím hamovat, no ale... :D
nekra: Tak teda tahle česnečka mi nepřipadá jednoduchá. Vždyť tam je vývar, brambory a párek! Nejjednodušší česnečku si představuju jako "oloupeme česnek, nakrájíme/rozmačkáme a zalijeme horkou/vroucí vodou".
A mám k tomu dotaz: Proč se ta rubrika jmenuje "Vejdi a neuškoď"? Z toho vůbec není jasný, že tam budou recepty. (Hádám, že než na to odpovíš, tak si odpověď možná přečtu v jiným článku, podle zákona schválnosti.)
tlapka: Vývar tam sice je, ale ne ten klasický doma vařený, máme takový dobrý zkoncentrovaný (ale bujon to přímo není) z M&S. A párek a brambory jsou rychlovka - hlavně brambory se u nás dělají v nějaké podobě pořád, takže kolikrát je ani nevařím a dostanu třeba pak už uvařených od babči. :)
"Vejdi a neuškoď" je přání dobré chuti, pronášené při mnou podávaných pokrmech. :D Klasické "Recepty" nebo "Kuchařka" jsem nechtěla, takže jsem se uchýlila k tomuto názvu. Myslím, že zaujme - dlouhodobí čtenáři ho znají a náhodné, kteří sem přijdou přímo na recept z vyhledávače, to hodí přímo do rubriky, takže se seznámí. Úplně náhodní nováčci pak třeba kliknou ze zvědavosti. A nebo taky ne, nevadí. Tuhle rubriku neberu jako stěžejní. :)
nekra: Aha, tak přání dobré chuti bych si pod tím představil jen stěží, díky za vysvětlení.
Jo, kliknul jsem na to ze zvědavosti. Když se to vezme do slova, tak v kuchyni lze při vaření uškodit - udělat bordel (všude rozpatlaný potraviny), říznout se, něco infikovat (syrovým vejcem či masem), rozbít nádobí...
Při vstupu jsem si spíš představoval nějaký poučný články typu "Třiďte odpad" a tak - prostě varování, jak se chovat, abychom neškodili (ostatním? Zeměkouli?). Recepty ani náhodou, i když číst o jídle je mňam, a koukat na obrázky jídle je mňam aspoň 2x. :* (Jak se dělá mlaskající smajlík?)
nekra: Nezklamal. Jen kdyby se to jmenovalo třeba "Jídlo", otvíral bych to už napoprvé s větším nadšením :).